Királykő-hegység, Pestera, Magura

Királykő-hegység ( Piatra Craiului) Erdély Erdély keleti részén helyezkedik el. A Bucsecs-hegységgel és a Leaota-hegységgel együtt a Déli-Kárpátok Déli-Kárpátok legkeletibb részét alkotja. Nyugaton a Fogarasi-havasok és a Jézer-hegység északon a Fogarasi-havasokhoz tartozó Szág-hegység, keleten a Bucsecs és a Leoata-hegység határolja. A hegység északkeleti lábánál helyezkedik el Zernest település. A hegység egész területe a Királykő-Nemzeti park (Parcul Național Piatra Craiului) részét képezi.

 A Királykő vonulata fordított L betűhöz hasonlít. A kisebbik rész a kelet felé elnyúló 1816 méter magas Kis-Királykő, amit a Törcsvári-szorostól nem is olyan messzire találunk. Ide szoktunk kirándulásokat tenni általában nyári időszakban.

Magura és Pestera kis településeit, ahol úgy tűnik, megállt az idő, Brassó megyében, aKirálykő-hegység lábánál találjuk. Brassótól kb. 35km-re, Törcsvártól légvonalban kb. 5km-re fekszik. A táj szépségét a végtelen zöld dombok, virágokkal borított rétek, lovak, birkanyájak és az erős hegyi levegő adják. A  csendet csak a harangszó és a madárcsicsergés töri meg. Ebben a csendes környezetben több turistát találunk, mint ott élő embert. De persze panziók itt is bőven akadnak, a megszállni vagy ebédelni vágyóknak.

Fedezd fel Erdély csodálatos tájait a filmünkben: 

A közelben ajánljuk még:
Zernyesti-szoros
Brassó
Fekete templom, Brassó
Katalin kapu, Brassó
Törcsvári (Dracula) kastély
Peles-kastély
Prázsmár
Barcarozsnyó
Bucsecs-hegység

 Erdély legjobb helyeit itt a térképen találod:

Támogasd te is a munkánkat! Kattints ránk!

Erdélyi túrák pártoló tagság program